KSS joki

Tapahtumakalenteri 2018

 • Tammikuun jäsentapaaminen pidettiin 17.1. Kotkan kirjaston mediatilassa.  Paikalla 50 kuulijaa. Lue juttu blogistamme.
 • Helmikuun jäsentapaaminen oli tiistaina 6.2. klo 18.00 kirjaston Einon kammarissa. Aiheena on ”Miten aloitan sukututkimuksen?”  Kolme    jäsentämme kertoivat eri tavoista tehdä sukututkimusta. Paikalla 33 kuulijaa.
 • Sääntömääräinen kevätkokous tiistaina 13.3 klo 18.00 kirjaston Hildan huoneessa. Käsiteltäviä asioita olivat vuoden 2017 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.  Päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Hallitusta täydennettiin. Kokousasioiden lisäksi aiheena oli Facebook sukututkimuksessa.
 • Huhtikuun jäsentapaaminen oli tiistaina 10.4. klo 17.30 kirjaston Einon kammarissa. Seppo Sippu esitelmöi aiheesta ”Pistoolisepän ja kattilaseppien sukua Liikkalassa”. Seppo Sippu kirjoittaa aiheesta kirjaa, joka ilmestyy myöhemmin keväällä. Lue juttu blogistamme.
 • Seuran kesäretki. Retkipäivä oli lauantai 16.6.2018.  Lue matkakertomus blogistamme.
 • Kymenlaakson Sukututkimusseuran 25-vuotisen taipaleen juhlaluento pidettiin 6.9.2018 klo 18.00. Juhlaesitelmän piti kirjailija Anna Kortelainen  aiheenaan "Tietokone ja leirinuotio - sukututkija tarinoiden kertojana". Kuulijoita oli n. 50.
 • Lokakuun jäsentapaaminen oli torstaina  11.10.  klo 17 aiheena Kaksi uutta sukukirjaa jäseniltä: Esko Salon ”Iittejä Härkölästä; Aleksanteri Tuomaanpoika Iitti ja hänen sukunsa” sekä Marja Meuran ”Anjan ja Erikin kirja: Kahden suvun vaiheita Aunuksessa ja Kymenlaaksossa". Pääkirjaston esiintymislavalla tapahtumalla oli n. 30 kuulijaa.
 • Marraskuussa torstaina 8.11. klo 17 sukututkimusopettaja Toini Leino kertoi  aiheesta "Sukututkimus ja tietosuoja". Paikka oli kirjaston mediatila. Seuran syyskokous pidettiin luennon jälkeen klo 18-19. Paikalla oli 15 kuulijaa. Tilaisuudessa valittiin uusi hallitus.
 • Joulukuussa torstaina 13.12. klo 13  järjestetään jäsenille tutustumiskäynti seurakuntayhtymään aiheena "Seurakunnat ja sukututkimus". Osanotosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen Marjalle tai Karille.

  2019

 • Kevätkauden tapaamiset ovat torstaisin 10.1.2019 ja 7.2.2019, 7.3.2019  ja 4.4.2019 kirjaston mediatilassa. Tervetuloa!
 • Ennakkotietona 10.1. Suomen Sukututkimusseuran kouluttaja Juha Vuorela kertoo geneettisestä sukututkimuksesta otsikolla DNA ja sinä.

 

Tietojasi tarvitaan

Seuran vuosikirja Ibidem 2017  on ilmestynyt. Kerro mielipiteesi vuosikirjasta. Jäsenasioita hoitava Anja Hyvönen kaipaa jatkuvasti ajantasaisia tietoja siitä, mitä jäsenet tutkivat.  Jos yhteystietosi vaihtuvat, muista ilmoittaa nekin.

Haloo Pohjois-Kymenlaakso

Seuramme nimi on Kymenlaakson sukututkimusseura, mutta toiminnan painopiste on tällä hetkellä etelässä eli Kotkassa. Löytyisikö Kouvolan suunnasta kiinnostusta perustaa oma ryhmä, jossa voisitte vaihtaa kuulumisia?

Toki toivomme, että tulette jäsentapaamisiin Kotkan kirjastoon.

Seura on olemassa jäseniään varten. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja toimintaehdotuksia, myös ruusuja ja risuja. – Tavataan jäsenilloissa!

Marja Meura

sihteeri

 

 

 

 

 

26.3.2018

Seuran vuosikirjan Ibidemin signeeratut artikkelit  vuosilta 1997 - 2017 on nyt selattavissa aikajärjestyksessä. Listauksesta on jätetty pois toistuvat toimintakertomukset ja vastaavat sisällöt, joissa ei ole ollut signeerausta. Listaan

24.4.2018

Eteläisen Kymenlaakson seurakuntien referenssipaikat ja lähteet ladattavina tiedostoina Gramps-sukututkimusohjelmaan.

Lisää blogista https://tietamista.wordpress.com/2018/04/24/katse-kaakkoon/

Gramps-ohjelman ohjesivusto avattu osoitteessa https://grampsohjeet.wordpress.com/