KSS joki

Tapahtumakalenteri 2018

  • Tammikuun jäsentapaaminen pidettiin 17.1. Kotkan kirjaston mediatilassa.  Paikalla 50 kuulijaa. Lue juttu blogistamme.
  • Helmikuun jäsentapaaminen oli tiistaina 6.2. klo 18.00 kirjaston Einon kammarissa. Aiheena on ”Miten aloitan sukututkimuksen?”  Kolme    jäsentämme kertoivat eri tavoista tehdä sukututkimusta. Paikalla 33 kuulijaa.
  • Sääntömääräinen kevätkokous tiistaina 13.3 klo 18.00 kirjaston Hildan huoneessa. Käsiteltäviä asioita olivat vuoden 2017 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.  Päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Hallitusta täydennettiin. Kokousasioiden lisäksi aiheena oli Facebook sukututkimuksessa.
  • Huhtikuun jäsentapaaminen oli tiistaina 10.4. klo 17.30 kirjaston Einon kammarissa. Seppo Sippu esitelmöi aiheesta ”Pistoolisepän ja kattilaseppien sukua Liikkalassa”. Seppo Sippu kirjoittaa aiheesta kirjaa, joka ilmestyy myöhemmin keväällä. Lue juttu blogistamme.
  • Seuran kesäretki. Retkipäivä on lauantai 16.6.2018. Kyseessä on koko päivän retki. Lue matkakertomus blogistamme.

 

Kymenlaakson Sukututkimusseuran 25-vuotisen taipaleen juhlaluento 6.9.2018 klo 18.00. Huom. aika.

  • Juhlaesitelmämme pitää kirjailija Anna Kortelainen. Aiheena on "Tietokone ja leirinuotio - sukututkija tarinoiden kertojana". Paikka Kotkan pääkirjaston auditorio, Kirkkokatu 24, Kotka. Vapaa pääsy. Sukututkimusseura ja Kymen Sukuverkosto esittelevät myös tilaisuudessa toimintaansa klo 17.00 alkaen.
  • Lokakuun jäsentapaaminen on torstaina  11.10.  klo 17 aiheena Kaksi uutta sukukirjaa jäseniltä: Esko Salon ”Iittejä Härkölästä; Aleksanteri Tuomaanpoika Iitti ja hänen sukunsa” sekä Marja Meuran ”Anjan ja Erikin kirja: Kahden suvun vaiheita Aunuksessa ja Kymenlaaksossa". Paikka on pääkirjaston esiintymislava, 2. kerros.
  • Marraskuussa torstaina 8.11. klo 17 sukututkimusopettaja Toini Leino kertoo  aiheesta "Sukututkimus ja tietosuoja". Luento on kaikille avoin. Paikka on kirjaston mediatila 3. kerros. Seuran syyskokous on luennon jälkeena klo 18-19.
  • Joulukuussa torstaina 13.12. järjestetään jäsenille tutustumiskäynti seurakuntayhtymään aiheena "Seurakunnat ja sukututkimus". Aika ja paikka toistaiseksi avoinna.
  • Kevätkauden tapaamiset ovat torstaisin 10.1.2019 ja 7.2.2019 sekä 7.3.2019.

 

Tietojasi tarvitaan

Seuran vuosikirja Ibidem 2017  on ilmestynyt. Kerro mielipiteesi vuosikirjasta. Jäsenasioita hoitava Anja Hyvönen kaipaa jatkuvasti ajantasaisia tietoja siitä, mitä jäsenet tutkivat.  Jos yhteystietosi vaihtuvat, muista ilmoittaa nekin.

Haloo Pohjois-Kymenlaakso

Seuramme nimi on Kymenlaakson sukututkimusseura, mutta toiminnan painopiste on tällä hetkellä etelässä eli Kotkassa. Löytyisikö Kouvolan suunnasta kiinnostusta perustaa oma ryhmä, jossa voisitte vaihtaa kuulumisia?

Toki toivomme, että tulette jäsentapaamisiin Kotkan kirjastoon.

Seura on olemassa jäseniään varten. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja toimintaehdotuksia, myös ruusuja ja risuja. – Tavataan jäsenilloissa!

Marja Meura

sihteeri

 

 

 

 

 

26.3.2018

Seuran vuosikirjan Ibidemin signeeratut artikkelit  vuosilta 1997 - 2017 on nyt selattavissa aikajärjestyksessä. Listauksesta on jätetty pois toistuvat toimintakertomukset ja vastaavat sisällöt, joissa ei ole ollut signeerausta. Listaan

24.4.2018

Eteläisen Kymenlaakson seurakuntien referenssipaikat ja lähteet ladattavina tiedostoina Gramps-sukututkimusohjelmaan.

Lisää blogista https://tietamista.wordpress.com/2018/04/24/katse-kaakkoon/

Gramps-ohjelman ohjesivusto avattu osoitteessa https://grampsohjeet.wordpress.com/